Belastingtoeslagen

Op Welke Toeslagen Hebben U en Uw Eventuele Toeslagpartner Recht in 2015?

Indien u in een huurhuis woont, of kinderen heeft, kunt u wellicht gebruik maken van belastingtoeslagen als bijdrage in de hieraan gerelateerde kosten. Er bestaan in totaal vier verschillende toeslagen, te weten:

  1. Zorgtoeslag
  2. Kindgebonden budget
  3. Huurtoeslag
  4. Kinderopvangtoeslag

Voor het bepalen van de hoogte van de toeslagen, kijkt de Belastingdienst met name naar uw inkomen. De toeslagen zijn immers bedoeld om de mensen met een laag inkomen te compenseren. Dus, hoe meer u verdiend, hoe minder u aan toeslagen zult ontvangen. In het geval u een toeslagpartner heeft, zal er uiteraard gekeken worden naar het gezamenlijke inkomen. Enkel voor de huurtoeslag wordt er ook gekeken naar het inkomen van uw eventuele medebewoners.

Naast het inkomen, kijkt de Belastingdienst voor het toekennen van de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de huurtoeslag ook naar het vermogen per 1 januari van het jaar waarover u toeslag wilt aanvragen. Indien uw vermogen, of het gezamenlijke vermogen van u en uw fiscale partner te hoog wordt geacht, ontvangt u deze toeslagen namelijk niet.

Als u op één van de bovenstaande 4 links klikt, kunt u per toeslag terugvinden of u daar recht op heeft.

Indien u zelf wilt berekenen hoeveel toeslag u kunt krijgen, kunt u met deze rekenhulp een proefberekening maken. Voor het zelf aanvragen van uw belastingtoeslagen kunt u terecht op https://mijn.toeslagen.nl/.

Op deze pagina kunt u lezen wie de Belastingdienst aanmerkt als uw toeslagpartner.

Jeroen Snoeks
Meridiaan 36
1705 SJ Heerhugowaard
072 737 0025

KVK: 37125796
BTW: NL002073551B41
IBAN: NL03ABNA0551418443

Copyright © 2024 Jeroen Snoeks
🚀 Webdesign door Paul Voorberg